מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' יוסי גמזו, תומך בהלאמת בית חולים הדסה: "כשנוח להם, בתי החולים לא רוצים את הרגולטור וחוסמים נתונים, וכשהם בצרות הם רצים להתחנן לעזרה", דיון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, 13.2.14
גמזו: להלאים את הדסה
למקור בהארץ, 13.2.14
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס למשבר בהדסה ואמר כי "אין ירושלמי שלא מכיר ומוקיר את הדסה, זה בית חולים ברמה עולמית. היה שם כשל ניהולי גדול מאוד". נתניהו אמר בהופיעו בסיעת הליכוד כי "צריך להביא לפתרון שמאזן בין הצורך לשמור על בית החולים הדסה לבין הצורך לא להביא למשבר שיחזור לפתחנו בעוד כמה שנים, כי מי שנדרש כרגע לשאת בעלויות החילוץ הם אזרחי ישראל".
רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות. צילום: אוליבייה פיטוסי
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, אמר היום בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת כי הוא תומך בהלאמת בית החולים. לדבריו, "בתי החולים האלה לא רוצים את הרגולטור, אבל כשהם בצרה, הם באים לבקש סיוע. כשהם נותנים הנחות הם לא מבקשים אישור, והם לא רוצים את הממונה על השכר בתלושי השכר שלהם. זה היה נוח כל השנים. כששאלתי למה בית החולים מקבל רק 15% מהשר"פ, אמרו לי שזו ההחלטה שלנו. הדפו את הניסיון שלנו להבין מה קורה – הפעם הראשונה שלמדתי מה קרה שם היה מכותרות העיתונים".
לדברי גמזו, "יש עוד בתי חולים במצב דומה להדסה, למשל בנצרת. הם לבד, הם קטנים, הם בקשיים. צריך לדעת מה קורה שם. כיום החוק לא נותן לי סמכות לבדוק אותם פיננסית. בתי החולים הממשלתיים מתפקדים יותר טוב מציבוריים שעומדים בפני עצמם. ברור שבסופו של דבר הפתרון זה מעורבות יותר גבוהה של המדינה".
בדיון מתחו חברי כנסת רבים ביקורת על האוצר, וקראו להצלת הדסה. חלקם, מימין ומשמאל, קראו להלאמת בית החולים ולביטול השר"פ בו. לדברי ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), "את הדסה צריך להלאים, ולהתחיל לנהל את ענייני אחריות המדינה או להעביר לקופות החולים. אי אפשר להתעלם מכך שהכתובת היתה על הקיר בעניין השר"פ, שבהדסה חצה כל ממדים אפשריים של סבירות והיגיון. הדסה זה הפיילוט לשר"פ, שצריך לשמש כתובת אש שאסור להכניס שר"פ לשאר בתי החולים. מספרים שהשרפ יציל את בתי החולים – הוא לא מציל, לא מוסרי, לא כלכלי". גם חברי הכנסת שולי מועלם (הבית היהודי) ואילן גילאון (מרצ) קראו להלאמת הדסה.
כנס בכנסת: שומרים על הבריאות - עוצרים את השר"פ
ביוזמת ח"כ שלי יחימוביץ ובהשתתפות מומחים, 4 במרץ 2014